17.4.11

Doa Buat Tok Ayah

Pada hari Jumaat , 15 April , di Kilometer 42.3, Lebuh Raya Karak, Arah Bentong, Bukit Tinggi, Pahang pada jam 7.30 petang, sebuah kereta Proton Perdana yang dipandu oleh seorang Ahli Perniagaan juga salah seorang karkun lama (orang dakwah) di Terengganu telah terlibat dalam kemalangan.

Arwah dikenali dengan nama Tok Ayah atau nama sebenar Yusuf Abdur Rahman,67 tahun. Kemalangan dipercayai berlaku apabila kereta yang dipandu oleh arwah terbabas masuk ke bawah treler yang membawa baja seberat 35tan dan terlekat disitu tanpa disedari oleh pemandu treler tersebut yang terus mengheretnya hampir 100 meter, beberapa anggota bomba yang baru pulang dari kursus di Kuala Lumpur menaiki pacuan 4 roda melihat kejadian terbabit segera memintas dan memaklumkan kepada pemandu treler itu, akibat rempuhan yang kuat menyebabkan besi penghadang belakang treler telah patah, arwah yang tersepit ditempat duduk cedera teruk dikepala dan badan meninggal di tempat kejadian, sepasukan anggota Bomba Bentong telah mengambil masa setengah jam untuk mengeluarkan arwah. Jenazah dihantar ke hospital Bentong untuk bedah siasat.

.................................

Arwah tok ayah mempunyai sebuah madrasah di Dungun, beliau juga bergiat dalam usaha dakwah, beliau dalam perjalanan pulang ke Terengganu setelah selesai urusan Tafakud di Masjid Seri Petaling, azam tinggal azam, tetapi pahala malaikat dah catat.

Semoga Roh beliau digolongkan bersama para Syuhada dan Solehin.... Berhati-hatilah dijalan raya...

Beberapa Gambar Kemalangan:

Kredit kepada Ondscene 

1 comment:

Anonymous said...

Semoga Roh beliau digolongkan bersama para Syuhada dan Solehin...ameen
sempat kenal tok ayah semasa arwah kluar 4 bln di korea tp pulang awal atas faktor kesihatan..
-zaki seoul,korea