27.8.12

Anjakan Paradigma

Memukul bulu tangkis ini akan menjadi faktor anda ke hospital, harap maklum

Untuk yang kesepuluh tahun kalinya, hamba ini memegang raket badminton, dan meluru masuk ke gelanggang badminton untuk beraksi bersama rakan-rakan. Ini semua berlaku gara-gara adik iparku yang pandai memujuk dan memberi semangat kepadaku. Kerana aku yang berkaki komputer yang tabiatnya lepak kat dalam rumah je sejak bertahun-tahun lamanya.

Maka berlakulah kejadian yang tidak diingini pada keesokan harinya, AKU SAKIT BADAN.

Setelah sedikit kajian dan analisis dibuat, maka aku telah mendapati bahawasanya ini berpunca daripada tidak memanaskan badan sebelum bermain, mungkin kerana terlalu excited kot.

Jadi ringkasnya., aku perlulah memanaskan badan terlebih dahulu sebelum bersukan untuk mengelakkan kejadian yang sama berulang.

Kemudian timbullah satu persoalan, perlukah aku melakukan aktiviti seperti dibawah ini di dalam dewan badminton di khalayak ramai. Oh menyeramkan... mari memanaskan badanApa yang aku nak cerita kat sini adalah aku ni bukan jenis minat bersukan, tetapi aku perlu bersukan kerana;

1. Duduk terperap di dalam rumah agak merbahaya
2. Doktor cakap lagi banyak peluh keluar, lagi sihat tubuh badan.
3. Bersosial dan mengeratkan silaturahim bersama sahabat-sahabat

Oleh itu, aku mengambil tindakan yang agak drastik untuk mengubah cara hidupku. Yang aku ingat aku main badminton adalah sewaktu sekolah menengah dulu.

PERUBAHAN BERMULA DARI DALAM DIRIMU...

Sekian jumpa lagi.