18.8.12

Takbir Oii

Alhamdulillah syukur, sempat juga puasa penuh untuk tahun ini dan sama-sama menyambut Aidilfitri bersama keluarga. Adakah mungkin ini kali terakhir aku beraya dalam keadaan masih teruna..oh

Selesai solat maghrib tadi, ada sahabat di masjid jumpa aku, dia minta printkan untuk dia teks takbir raya.. aku pun mengangguk dan janji lepas isyak aku akan bawa. Aku copy text tu dalam 10 keping then lepas isyak aku bagi kat sahabat yang minta tadi sekeping, yang bakinya aku letak kat almari quran. Lepas isyak ada takbir, ramai orang kampung berminat dengan text yang aku print tu sebab kebanyakkan diorang ni dah lupe kalimah takbir tu, sampai tak cukup 10 keping yang aku print tu..hehe Ye tak ye jugak kan, setahun 2 kali je pun..

Ini mengingatkan aku bahawa perkara yang jarang kita buat, maka kita selalu lupa, jadi alangkah baiknya kalau kita biasa2 kan perkara yang baik2 supaya kita tidak akan lupa... Sekian Selamat Berhari Raya..




No comments: